Η φιλοσοφία μας

Γνωρίζοντας την αγωνία για την ασφαλή αποκόλληση του παιδιού σας από τη ζεστή και γεμάτη αγάπη αγκαλιά σας, δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο, ελκυστικό, ασφαλές φιλικό και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον το οποίο θα εξασφαλίσει προϋποθέσεις μάθησης για το παιδί σας. Με την αβίαστη συμμετοχή του στις καθημερινές δραστηριότητες αξιοποιώντας τις προϋπάρχουσες γνώσεις του, επιδιώκουμε όχι μόνο την σκληρή απόκτηση γνώσεων αλλά την καλλιέργεια της ψυχικής, συναισθηματικής και κοινωνικής του ανάπτυξης. Ασχολούμαστε με κάθε παιδί εξατομικευμένα, μπορούμε και θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του αλλά και τη δική σας.

Για μας σημαντική είναι η τριαδική σχέση:

                                  Εκπαιδευτικού -  παιδιού - γονιού                                                                                           

Στόχος μας ;

Η κοινωνικοποίηση του παιδιού . Να μάθει  να μοιράζεται, να ακούει τους άλλους,   να λειτουργεί μέσα σε μια ομάδα με κανόνες, να έχει υποχρεώσεις και δικαιώματα. Να μάθει να υπομένει αλλά και να διεκδικεί δηλαδή να συνυπάρχει.

 

Να μάθει να σκέφτεται και να αναζητά λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

 

Να αναπτύξει την δημιουργική  και κριτική σκέψη  του  , η οποία αναπτύσσει την περιέργεια , την ευελιξία και κρατά το μυαλό ανοιχτό .

 

Να γνωρίσει τον κόσμο, να αναπτύξει σωματικές - νοητικές ικανότητες και δεξιότητες.

Να μάθει εκείνες τις  αρετές και τις αξίες που είναι απαραίτητες για την ανατροφή ενός ευτυχισμένου, ισορροπημένου και συνετού ατόµου.

 

Ας μην ξεχνάμε πως οι αξίες είναι αυτές που επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας, τις προτεραιότητές μας και τις σχέσεις μας. Παρότι, όμως, είναι τόσο σπουδαίες, οι ηθικές αξίες βρίσκονται σε παρακμή.

 

Όραμα μας ;

 Μια κοινωνία ανθρώπων για ανθρώπους. Μια κοινωνία που χαμογελά συχνότερα, υπάρχει σεβασμός, ευγνωμοσύνη, ενσυναίσθηση, καλοσύνη , μια κοινωνία με ΩΡΑΙΟΥΣ ανθρώπους !

 

Με αίσθημα ευθύνης βάζουμε τα πρώτα εκ των πρώτων θεμελίων στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και της ζωής τους!            

Καλώς ήρθατε στον Κήπο αγγελικό !

Επικοινωνία

Διευθυνση: Θωμά Χατζίκου 67, Μενεμένη, Θεσσαλονίκη 56122

Τηλέφωνο: 2315 006929

Email: info@kiposaggelikos.gr 

Εγγραφή στο Newsletter

Τοποθεσία